Bloggaajan paluu

Kirjoittanut Petteri Saari | 26.4.2011

Edellinen blogimerkintä 23.12.2010.
Hävettää vaikka kaikkea mielenkiintoista on tapahtunut.

Heinäkuun uudet kotisivut saatiin julkaistua! Se on hyvä. Uutta sisältöä tuli kirjoiteltua valtavasti. Suutarin lapsilla ei tahdo olla kenkiä mutta ehkä kengät on nyt vähän aikaa kunnossa kun mielestäni saatiin hyvin paketti kasaan. Paljon uusia palveluita ja ohjelmistoja esillä varsinkin digimediapalveluissa.

Lähiaikoina ajattelin kirjoitella mobiilinäkyvyydestä ja verkkokirjoittamisesta

Itse käytän Applen iPhone4 älypuhelinta ja olen huomannut kuinka sillä tulee etsittyä tietoa aivan kuin käyttäisin tietokonetta ja normaalia internet-selainta. Paitsi että se on aina mukana matkalla, videovuokraamossa, vaatekaupassa, autokaupassa, marketissa - haen usein lisätietoa tuotteista ja palveluista ja niiden saatavuudesta missä ja milloin vain. Google-hakuja älypuhelimilla tehdäänkin Suomessa päivässä noin 800 000.

Mutta siitä lähiaikoina lisää faktoja ja käyttäjäkokemuksia.

Tässä video hienosta Google Goggles ohjelmasta jolla voi ottaa esimerkiksi kuvan kohteesta ja Google kertoo mikä se on. Tekee siis hakukonehaun kuvan perusteella. Jos video ei näy, katso se Youtubesta tästä linkistä.

Verkkokirjoittamisen perusteet ajattelin julkaista täällä. Monet asiakkaamme julkaisevat itse materiaalia verkkoon ja välillä muotoilua voisi toteuttaa lukijaystävällisemmin parantamalla luettavuutta ja silmäiltävyyttä. Eli ajattelin käydä läpi verkkokirjoittamisen tekniikoita kuten kolmioteoria, silmäiltävyyden parantaminen listoilla ja muotoilulla, otsikoiden merkitys ja käyttö ym. pikku tekniikoita.

Tuleepa itsekin kerrattua tekniikat oikeaoppisesta kirjoittamisesta verkkoon.

Bloggaajaan kiireet

Julkisivu

Pari seuraavaa vuotta on kiireisiä. Taloprojekti on juuri käynnistymässä. Paperisota alkaa olla selvä. Tontilta on puut kaadettu ja isoimpia kiviä räjäytelty ja kaivuut pitäis alkaa lähipäivinä. Taloprojektin lisäksi kiireisenä pitää lapset 1,5 ja 2,5 vuotta. Mutta antaapa nuo iloa ja energiaakin.

Talo rakennetaan mahdollisimman muuttovalmiina eikä mitään palatsia tehdä, että eiköhän sen kanssa selvitä. Marraskuussa ois sitten muutto. Laittelen myöhemmin lisätietoa miten projekti etenee. 

Töihin riittää henkilökohtaisista kiireistä huolimatta intoa ja virtaa uusien projektien pariin. Niitä onkin useita mielenkiintoisia menossa.

Mutta palaillaan lähiaikoina sen mobiilinäkyvyyden pariin ja koitan kirjoitella vähän ahkerammin - tälleen vähän rennommalla otteella. Laitelkaa mieluusti palautetta ja kyselkää lisää jos kirjoitukset herättää kysymyksiä.

 

Blogin kirjoittaja

Petteri Saari

Petteri Saari

Kirjoittelen blogissani miten asioita voi ja pitäisi tehdä Internetissä. Olen tuottanut valtavat määrät sisältöä verkkoon jo 90-luvulta alkaen. Koitan vähän jakaa tuota kokemuksen tuomaa näkemystä kaikkien hyödyksi. 

Uusimmat kirjoitukseni

Huono maine verkossa on ja pysyy

Kirjoittanut Petteri Saari | 13.2.2012

Asiakaspalvelu on melkoista maineenhallintaa kun meillä on tuo vekkuli kättä pidempi Google ja keskustelupalstat.
Lue lisää

10 vuotta töissä Heinäkuussa!

Kirjoittanut Petteri Saari | 1.9.2011

Elokuussa 2011 tuli kymmenen vuotta täyteen Mainostoimisto Heinäkuussa. Alkaa homma meneen veriin!
Lue lisää

Empiirisiä tutkimuksia: Internetin käyttöä älypuhelimella

Kirjoittanut Petteri Saari | 4.8.2011

Massat käyttävät nyt Internettiä puhelimella. Kirjoittelin vähän omia käyttökokemuksia ja näkemyksiä mitä pitäis ottaa huomioon mobiilinäkyvyydestä.
Lue lisää

Katso kaikki kirjoitukseni täältä »

Kerro muille:

Mainostoimisto Heinäkuu toimii 9.12.2015 lähtien nimellä
Creative Preludi

Siirry sivuille

029 123 1311 info@preludi.fi