Huono maine verkossa on ja pysyy

Kirjoittanut Petteri Saari | 13.2.2012

 

Asiakaspalvelu on melkoista maineenhallintaa kun meillä on tuo vekkuli kättä pidempi Google ja keskustelupalstat.

Kun yritys saa netissä huonon maineen niin johan on siitä vaikea päästä eroon. Se pysyy siellä maailman tappiin, kasvaa ja kasvaa.

Esimerkki omasta talonrakennusprojektista. Projekti oli lähes kaikinpuolin onnistunut. Erään näkyvän, jokapäiväistä elämää koskevan suuren osatoimittajan kanssa menivät kuitenkin sukset ristiin. Eihän kaikki voi onnistua. Keskustelunsävy ja tunnelmat menivät kireäksi meidän puoleltamme. Yrityksen huono maine keskustelupalstoilla herätti vahvan pelon, että nyt mennään metsään ja lujaa. Syvän ojan kautta mentiinkin ja perille päästiin ihan kohtuudella, vaikka ei ihan kuivin jaloin.

Googlettamalla kyseisen yrityksen nimen tulee ensin yrityksen nimi ja heti sen jälkeen keskustelupalsta otsikolla 'Yrityksen nimi – VALTAVA EREHDYS'.

STATISTIIKKA

  • 84 VASTAUSTA
  • 69 999 LUKUKERTAA
  • KESKUSTELU ALOITETTU 2006
  • VIIMEISIN POSTAUS 2012

Keskustelu aiheesta siis vellonut otsikon alla jo kuusi vuotta. Ja HETI toisena hakutuloksissa heti yrityksen nimen alla. Huh huh.

Tiedän tapauksia, että oikeusteitsekin on haettu tekstien poistoja, kun asiakaspalvelutilanne on sattunut meneen vähän mönkään. Ihmisiä kun ollaan kaikki ja yrittäjää on joskus turhan helppo herjata verkossa.

 

Huono maine kiirii aina nopeammin kuin hyvä. Jos hyvä ollenkaan.

Kokeile kehua yritystä josta olet saanut hyvää palvelua. Saat haukut silmille, että olet yrityksen edustaja, myynyt ittes, mainostaja, kelmi. Ilmiö joka toistuu vuodesta toiseen, palstasta toiseen. Hyvä maine ei hevin leviä.

Keskustelupalstoilla harrastettava sissimarkkinointi vaatii pelisilmää. Luotan, että ihmisillä on suhteellisen hyvä medianlukutaito, mutta tuo kehujien haukkuminen ei sitä kyllä osoita.

 

Rakas rakas suomenkieli

Vanhana sanojen viskojana ymmärrän, että herjaamisen kiusausta ei voi vastustaa, sillä suomen kieli on äänteellisesti otollinen herjauksiin.

"Pärisevillä ärrillä ja muilla kovilla konsonanteilla voi tulkita voimakkaita tunteita. Haukkumasanat ovat tarpeellinen osa kieltä", toteaa Turun yliopiston professori Riitta Pyykkö.

"Suomessa on erittäin tuottelias sananmuodostussysteemi. Uusia solvauksia syntyy esimerkiksi yhdyssanoilla. Ruotsin kielen sanasto ei ole niin taipuisaa", kertoo Turun yliopiston suomen kielen professori Kaisa Häkkinen.

 


Blogin kirjoittaja

Petteri Saari

Petteri Saari

Kirjoittelen blogissani miten asioita voi ja pitäisi tehdä Internetissä. Olen tuottanut valtavat määrät sisältöä verkkoon jo 90-luvulta alkaen. Koitan vähän jakaa tuota kokemuksen tuomaa näkemystä kaikkien hyödyksi. 

Uusimmat kirjoitukseni

Huono maine verkossa on ja pysyy

Kirjoittanut Petteri Saari | 13.2.2012

Asiakaspalvelu on melkoista maineenhallintaa kun meillä on tuo vekkuli kättä pidempi Google ja keskustelupalstat.
Lue lisää

10 vuotta töissä Heinäkuussa!

Kirjoittanut Petteri Saari | 1.9.2011

Elokuussa 2011 tuli kymmenen vuotta täyteen Mainostoimisto Heinäkuussa. Alkaa homma meneen veriin!
Lue lisää

Empiirisiä tutkimuksia: Internetin käyttöä älypuhelimella

Kirjoittanut Petteri Saari | 4.8.2011

Massat käyttävät nyt Internettiä puhelimella. Kirjoittelin vähän omia käyttökokemuksia ja näkemyksiä mitä pitäis ottaa huomioon mobiilinäkyvyydestä.
Lue lisää

Katso kaikki kirjoitukseni täältä »

Kerro muille:

Mainostoimisto Heinäkuu toimii 9.12.2015 lähtien nimellä
Creative Preludi

Siirry sivuille

029 123 1311 info@preludi.fi