Myyvä verkkokauppa on mainostoimiston rakentama

Kirjoittanut Petteri Saari | 22.12.2010

 

Kun ohjelmistotalo rakentaa verkkokaupan, se ei osaa ottaa huomioon kaikkia pieniä internetmarkkinoinnin nyansseja, kuten internetin omaksunut markkinointi- ja mainostoimisto. Pelkkä 'ostoskoritekniikka' ei myy tuotteita.

Verkkokaupan ongelmat heijastuvat suoraan verkkokaupan ylläpitäjän lompakkoon.  

Verkkokaupan rakentajan pitää keskittyä asiakaslähtöisyyteen, visuaaliseen suunnitteluun ja markkinointiin - ohjelmistotalot eivät osaa vastata tähän tarpeeseen. Ne nyt vain eivät ole ohjelmistotalojen ydinosaamisaluetta kuten ne ovat mainostoimistojen.

 

Verkkokauppa sopii mainostoimiston bisnekseen

Perinteinen mainosala on kokenut Internetin tultua valtavan muutoksen. Mainostoimistojen bisnes on siirtynyt 2000 -luvulla paljon internettiin kun markkinoinnin painopiste on nopeasti muuttunut digitaalisten ratkaisujen hyväksi. Internetin avulla kun tavoittaa asiakkaat huomattavasti kustannustehokkaammin.

Tehokkaita myynnin ja markkinoinin työkaluja valmistavan mainostoimiston pitää kehittää uusia palveluita. Asiakkaan pieniin, suuriin, joskus erikoisiinkin tarpeisiin räätälöitävä, tehokas verkkokauppa, on loistava palvelu, jota tarjota asiakkaalle.

 

Edut verkkokaupan toteuttamisessa mainostoimistossa

Kokemus markkinoinnissa ja laajasta asiakaskunnasta.
Perinteistä kotisivua teknisempi verkkokauppa on selkeä lisäys Internetmarkkinointiin keskittyneen mainostoimiston digimediapalvelukonseptiin.

Pitkä ja monipuolinen kokemus opettaa myös käyttäjälähtöiseen suunnitteluun. Se on tärkeimpiä asioita pyrkiessä verkkokaupan ainoaan tavoitteseen: myymään tuotteita.

Mainostoimisto ymmärtää brändiä.
Mainostoimiston brändin hallinnan osaaminen tuo valtavasti lisäarvoa verkkokauppiaalle.

Mainostoimistolle arkipäiväinen visuaalinen suunnittelu, markkinointi ja myynnin edistäminen vastaa täydellisesti verkkokauppiaan tarpeita. Mainostoimisto kun kehittää asiakkaidensa brändiä kokonaisvaltaisesti; samasta talosta mainonnan suunnittelu, esitteet, sisällöntuotanto, logot, teippaukset, pakkaussuunnittelu...

Oma ohjelmistokehitys on kuin ässä pokeripöydässä
Täydellisenä kilpailuvalttina on oma ohjelmistokehitys. Se mahdollistaa TÄYDELLISEN ja heti alusta lähtien, EDULLISEN verkkokaupan räätälöimisen. Räätälöinti tarkoittaa siis verkkokaupan muokkaamisen hyvinkin erilaisten asiakkaiden usein täysin erilaisiin tuotevalikoimien hallintaan ja myyntiin. Möi asiakas sitten kiukaita, sukkia, sähkökompontteja, paitoja, erävälineitä tai kaikkia näitä.

 

Ilmaiset verkkokaupat eivät tue verkkoliiketoiminnan kehitystä

Muutamia ongelmia miksi ei kannata käyttää ilmaisia verkkokauppasovelluksia. Usein näkee myytävän myös valmiita sovelluksia. Kyseessä on tällöin jälleenmyyjä, ei ohjelmiston kehittäjä.

Kun verkkokauppa menestyy, verkkokauppasovelluksen tarpeet ja vaatimukset muuttuvat

  • Verkkokaupan pienikin kehitystyö on kallista ja useimmiten mahdotonta
  • Verkkokauppasovelluksen myyjä ei aina ole itse ohjelmiston kehittäjä. Varmista ehdottomasti tämä aina jos aiot tosissasi kehittää verkkoliiketoimintaasi!
  • Kehitystyö voi vaatia koko kaupan uudelleen rakentamisen. Se voi olla kuukausien työ myös itse verkkokauppiaalta, kun sadat tuotteet pitää syöttää järjestelmään uudestaan.
  • Verkkokauppias ei voi vaikuttaa haluamallaan tavalla visuaalisuuteen ja käytettävyyteen jotka oleelliset vaikuttavat liikevaihtoon. 

 

Blogin kirjoittaja

Petteri Saari

Petteri Saari

Kirjoittelen blogissani miten asioita voi ja pitäisi tehdä Internetissä. Olen tuottanut valtavat määrät sisältöä verkkoon jo 90-luvulta alkaen. Koitan vähän jakaa tuota kokemuksen tuomaa näkemystä kaikkien hyödyksi. 

Uusimmat kirjoitukseni

Huono maine verkossa on ja pysyy

Kirjoittanut Petteri Saari | 13.2.2012

Asiakaspalvelu on melkoista maineenhallintaa kun meillä on tuo vekkuli kättä pidempi Google ja keskustelupalstat.
Lue lisää

10 vuotta töissä Heinäkuussa!

Kirjoittanut Petteri Saari | 1.9.2011

Elokuussa 2011 tuli kymmenen vuotta täyteen Mainostoimisto Heinäkuussa. Alkaa homma meneen veriin!
Lue lisää

Empiirisiä tutkimuksia: Internetin käyttöä älypuhelimella

Kirjoittanut Petteri Saari | 4.8.2011

Massat käyttävät nyt Internettiä puhelimella. Kirjoittelin vähän omia käyttökokemuksia ja näkemyksiä mitä pitäis ottaa huomioon mobiilinäkyvyydestä.
Lue lisää

Katso kaikki kirjoitukseni täältä »

Kerro muille:

Mainostoimisto Heinäkuu toimii 9.12.2015 lähtien nimellä
Creative Preludi

Siirry sivuille

029 123 1311 info@preludi.fi