Nokia - maailmanluokan brändimunaus

Kirjoittanut Keijo Särkijärvi | 31.5.2011

Maailmanluokan Brändimunaus - yhtiönä Nokia!

Nyt kyllä harmittaa. Ihan isänmaallisestakin näkökulmasta sinivalkoiset kyyneleet valuivat silmäkulmista sinä suurena hetkenä kun Elop sen sanoi olevansa palavassa lautassa, josta ihmiset hyppelee liekkimereen.

Sanoma tässä hieman karrikoiden, mutta kuitenkin sisällöllisen viestin säilyttäen: "Nokian Symbian on surkea järjestelmä, joten se on lopetettava. Älkää siis ostako enää puhelinta jonka järjestelmä on huono, eikä sen kehittämiseen tosiaankaan enää panosteta. Jos tulevaisuudessa haluatte ostaa Nokiaa, niin odottakaa kunnes saamme Windows -järjestelmän toimimaan. Windows löytyy tosin myös muistakin puhelimista, mutta odottakaa silti - kyllä tästä hyvä tulee."

Tässä pieni teaser: http://www.youtube.com/watch?v=7pKlitlzT7I&feature=related

Tämä lausunto mm.palavasta lautasta/huonosta käyttäjäkokemuksesta ei tietysti ollut (toivottavasti) vain Elopin moka. Tällaiseen julkistukseen täytynyt osallistua myös yhtiön hallitus, ja ennen kaikkea - BRÄNDITYÖRYHMÄ. Jerri DeVard on Nokian markkinoinnin johdossa ja hänen on täytynyt brändinrakentamisen ammattilaisena täytynyt tietää puhe ja mitä sen seuraukset ovat.

Nokian brändin ja myynnin alasrakentaminen aloitettiin jo siinä vaiheessa kun julkaistiin puhelimia etukäteen. Eli kun uusi malli tuli markkinoille, niin ilmoitettiin ettei sitä kannata ostaa koska olemme kehittämässä parempaa. Tämä on lähellä aiempaa pohdintaani konseptin ja innovaation lanseeraamisesta.

Jotta ei menisi vain jälkiviisasteluksi, niin kerronpa syyn miksi tämän kirjoitan.

a. Koska tiesin heti puheen jälkeen mitä tulee tapahtumaan

b. Käytän tätä esimerkkinä asiakas ja koulutustilanteissa

c. Olisin itse tehnyt julkistuksen seuraavasti. Puheen olisi pitänyt keskittyä muutamaan tärkeään asiaan:

"Olen ylpeä saadessani olla Nokian ruorissa. Nokia on maailman suurin puhelinvalmistaja ja tämän uuden strategian myötä tulemme olemaan sitä myös tulevaisuudessa"

"Nokia jatkaa Symbianin kehittämistä ja myymistä, mutta keskittyy myös kokonaan uuden tukijalan rakentamiseen. Eli tulevaisuudessa ei ole vain Symbian Nokiaa, vaan kehitämme kokonaan uutta ekosysteemiä yhdessä Microsoftin kanssa ja tämä ekosysteemi tulee lyömään kaiken tähänastisen laudalta."

Näillä muutamalla yksinkertaisella asiasisällön muutoksilla olisi romahdus tullut heti alkuvaiheessa pienempänä ja ennen muuta myynti ei olisi loppunut nykyisiltä puhelimilta. Itselläni on käytössä N8 ja se on ollut ainakin minulla erinomainen kumppani. Toimii varmasti - toki joitain viiveitä ohjelmien avauksissa, mutta yhtä aikaa päällä on Skype, Netti ja puhelut. Navigaattori toimii ja kamera on ihan hillittömän hyvä.

KS

Blogin kirjoittaja

Keijo Särkijärvi

Keijo Särkijärvi

Kirjoitan blogissani markkinoinnista ja brändien rakentamisesta ja välillä vähän asian vierestäkin.

Uusimmat kirjoitukseni

Johtajuus - NBForum muistio / Maxwell

Kirjoittanut Keijo Särkijärvi | 5.10.2015

John C.Maxwell keskittyy johtajuuteen ja sitä kautta yrityksen menestykseen.
Lue lisää

Kuvat on otettava kesällä!

Kirjoittanut Keijo Särkijärvi | 21.7.2014

Miksi kannattaa ja miksi ei kannata? Siinäpä vasta kysymys. Valot, värit, varjot, hymyt....
Lue lisää

Varokaa Domain -huijareita

Kirjoittanut Keijo Särkijärvi | 28.11.2012

"Varatkaa nyt meiltä tämä DOMAIN, muuten kuka tahansa voi sen varata."

Tälläiseen väittämään tai yleensäkin netissä tapahtuvaan pikaisen kaupan tekemiseen täytyy suhtautua suurella varauksella.
Lue lisää

Katso kaikki kirjoitukseni täältä »

Kerro muille:

Mainostoimisto Heinäkuu toimii 9.12.2015 lähtien nimellä
Creative Preludi

Siirry sivuille

029 123 1311 info@preludi.fi