Sanoja - sloganeita - yritysten nimiä

Kirjoittanut Keijo Särkijärvi | 12.12.2011

Listasin hieman vuosien aikana tehtyjä sanallisia markkinointikeinoja, ihan vain omaksi iloksi ja mahdollisesti tämän blogin lukijalle innoitukseksi.

Niin usein luullaan, että täällä toimiston kätköissä vain taitetaan mainoksia ja koodataan webbisivuja, mutta totuus on paljon maukkaampi. Ehkä voisi pohtia myös hieman, että miten ne ideat prosessoidaan. Se kylläkin on ainakin omalla kohdallani luova prosessi, jota en suosittele kenellekään muulle (ellet halua valvoa öitäsi). 

Yhteistä näille seuraaville esimerkeille on tarpeen tyydyttäminen. Kuten kaikessa markkinoinnissa ei tarjota tuotetta vaan keskitytään enemmänkin lopputulokseen tai ainakin hyvään lupaukseen.
 
 

Iloa, energiaa ja hyvää oloa

Yllä oleva on enemmän kuin slogan, se on tagline Actilife kuntokeskukselle. Kun alkuperäisajatuksesta "täyden palvelun kuntosali" lähdettiin harhateille, aloimme pohtia sitä lopputulemaa mihin Actilife tähtää. Se saatiin aika komeasti kiteytettyä muutamaan sanaan. Lause on hyvin vahvasti logon kanssa esillä lähes kaikessa viestinnässä ja noin viiden vuoden ikäisenä ei tunnu ollenkaan vanhenevan. 

Kotivalmis Remontti ja Rakennus Oy

Asiakas tuli toimistoon eräänä kauniina päivänä ja sanoi, että nyt lähdetään rakentamaan uutta remonttifirmaa. Lähtökohtana oli tuottaa remonttitöitä yksityistalouksiin ja tehdä kokonaisurakoita.Asiakkaalla itselläänkin oli joitakin ehdotuksia, mutta antoivat meille tehtäväksi nimen keksimisen. Yhtenä mielenkiintoisena reunaehtona oli se, että markkinointiin ei alkuvaiheessa olevaraa käyttää rahaa juuri ollenkaan. Niinpä paneuduimme itse yrityksen nimeen ja löysimmekin nimen, joka jo omassa asussaan kertoo toiminnan päätarkoituksen. Yrityksen nimi on siis KOTIVALMIS. 

Vahvat kannukset yrittämiseen

Erittäin mielenkiintoinen projekti, jonka toimeksiantona oli tehdä slogan Kannuksen kaupungille. Ongelmana oli jo kiveen hakattu logo, jossa se slogan jo asusti "juuret elämälle". Olemassa olevassa sloganissa ei ole mitään pahaa, mutta ei se tietysti mitään kerro varsinkaan ulkopuoliselle. Workshoppien ja pohdinnan jälkeen päädyttiin yhteistuumin ratkaisuun, jonkaperusteisiin kuulu mm. sellainen käyttötarkoitus, että lausetta voi käyttää myös puheessa. 

Nyt saimmekin vuoden käytön jälkeen tiedon, että lauseita on käytetty juuri niinkuin oli suunniteltu. Kaikessa viestinnässä ja jopa puheessa on kuultu lause: "Kannus tarjoaa juuret elämälle ja vahvat kannukset yrittämiseen". (tällöin tietysti on ollut asiaa yritysmaailmaan)

Muita lauseita Kannukselle tehtiin eri tilanteisiin: Vahvat kannukset tulevaisuuteen / Vahvat kannukset asumiseen / Vahvat kannukset vapaa-aikaan.

Sievin muuttovalmis koti

Pääsimme alusta asti mukaan luomaan yhtä uutta valmistalojen rakentajaa, Sievitaloa. Tässä ei ehkä niinkään ole kysymys prosessista vaan yksinkertaisesti hyvän tuurin hyödyntämisestä. Slogan sisältää kaiken olennaisen kolmessa sanassa. Sievä on tietysti nätti, muuttovalmis on tietysti helppo ja kotiin on aina kiva tulla. Miksi mainitsin sanan "tuuri"... noh, olisihanse ollut huomattavasti vaikeampaa tehdä tämän tyyppinen slogan jos talovalmistan kotikylä oli ollut vaikkapa Veteli...
 

LOPPUYHTEENVETO

Tuossa nyt vain muutama ote niistä tuhansista sanoista ja nimistä, mitä vuosien varrella on viljelty. Tämä kuitenkin muistuttaa brändin rakentamisen hienoudesta ja kauneudesta. Yksikin sana saattaarakentaa businesta uuteen liitoon. Toisaalta huono sana ja lause saa yrityksen todella nopeasti naurun alaiseksi. Muistettakoon aina legendaarinen Costa Rica kahvimainos, - mainos jonka jälkeen kyseinenkahvimerkki käytännössä hävisi kauppojen hyllyiltä.

Tunnelmallisen televisiomainoksen loppuun matala miesäänispeak sanoo: "päätä päiväsi Costa Ricalla". 


Blogin kirjoittaja

Keijo Särkijärvi

Keijo Särkijärvi

Kirjoitan blogissani markkinoinnista ja brändien rakentamisesta ja välillä vähän asian vierestäkin.

Uusimmat kirjoitukseni

Johtajuus - NBForum muistio / Maxwell

Kirjoittanut Keijo Särkijärvi | 5.10.2015

John C.Maxwell keskittyy johtajuuteen ja sitä kautta yrityksen menestykseen.
Lue lisää

Kuvat on otettava kesällä!

Kirjoittanut Keijo Särkijärvi | 21.7.2014

Miksi kannattaa ja miksi ei kannata? Siinäpä vasta kysymys. Valot, värit, varjot, hymyt....
Lue lisää

Varokaa Domain -huijareita

Kirjoittanut Keijo Särkijärvi | 28.11.2012

"Varatkaa nyt meiltä tämä DOMAIN, muuten kuka tahansa voi sen varata."

Tälläiseen väittämään tai yleensäkin netissä tapahtuvaan pikaisen kaupan tekemiseen täytyy suhtautua suurella varauksella.
Lue lisää

Katso kaikki kirjoitukseni täältä »

Kerro muille:

Mainostoimisto Heinäkuu toimii 9.12.2015 lähtien nimellä
Creative Preludi

Siirry sivuille

029 123 1311 info@preludi.fi