Sisältö kuntoon kotisivuille ja esitteisiin

Kirjoittanut Petteri Saari | 22.12.2010

Kun tilataan esitteen tai kotisivun suunnittelu ja toteutus, kannattaa laittaa tilaus sisään myös sisällön tuottamisesta tai konsultoinnista.

Kotisivuilla hieno grafiikka ja toimiva käyttöliittymä on loppujen lopuksi aina vain hieno kehys ja toimintaympäristö sisällön esittämiselle.

Hyvin tehty sisältö on kannattava sijoitus. Mutta sen luominen ei ole aivan yksinkertaista. Myyvän sisällön tekeminen on taitolaji, jossa kannattaa luottaa osaavaan ja kokeneeseen kumppaniin.

Yksin ei ole hyvä olla - ei kannata välttämättä itse yrittää olla sanaseppo ja käyttää vähäistä kallista aikaa tekstien ja sisältöjen suunnitteluun yksin.

 

"Pukupellet ne vaan vie rahat - me ollaan meidän omat jutut tehty aina itte"

Törmään usein ns. konsulttikammoon. Pelätään, että konsultti on pukupelle, joka tulee puhumaan ympäripyöreitä ilman kiinnostusta asiakkaansa ongelmista ja tavoitteista ja vie vain rahat. Mutta konsultti on myös aina tärkeä ulkopuolinen mielipide.

Yritysten omassa sisällön tuotannossa ja markkinoinnissa on usein se ongelma, että markkinointia tehdään vain itselle ja unohdetaan loppukäyttäjä.

Tällöin tulee selkeä tarve ulkopuoliselle sisällön suunnittelijalle, joka osaa poimi markkinointiin ja viestintään yrityksen olennaisimman sanoman ja lupaukset.

 

Yleisimpiä ongelmia internetsivuissa ja esitteissä

 • Esitteissä vain tyylikkäitä kuvia ja grafiikkaa ilman todellista sisältöä
 • Teknisesti toimivat kotisivut mutta sisältö jäänyt tekemättä sivujen toteuttajen keskittyessä sivujen koodaamiseen. Syynä joko budjetti tai toteuttajan osaaminen vain tekniikassa.
 • Markkinoinnin ydinviesti jää epäselväksi
 • Kieliopilliset virheet, kömpelö teksti
 • Kiireellä toteutettu ja vajaa sisältö
 • Vanhentunut sisältö
 • "Me ollaan aina tehty näin" -asenne

 

Käytä ammattilaista, niin käyttää kilpailijatkin

Vähintäänkin kannattaa esitteitä tai kotisivuja tilatessa kääntyä toimiston puoleen, joka ymmärtää myyntiä ja markkinointia, asiakkaansa markkinoinnin tavoitteet ja kuinka niihin kannattaa pyrkiä. Toimisto, jolta saat pienenkin projektin aikana markkinoinnin ja myynnin asiantuntemuksen käyttöösi, etkä vain bittinikkarointia ja kivoja kuvia esitteisiin.

Asiansa osaava mainostoimisto ottaa kantaa mitä verkkoon julkaistaan ja esitteisiin painetaan, sekä miten ne ovat suhteessa tavoitteisiin.

 

Onko se kallista käytännössä?

Käytännössä hyvän lopputuloksen saavuttavissa projekteissa on yksinkertaisimmillaan kyse toimivasta konseptista, missä yhteistyössä hiotaan sisältö kuntoon asiakkaan teksteistä ja suuntaviivoista.

Minkälainen budjetti kannattaa varata?
Riippuu tietysi mitä tehdään ja mitkä on tavoitteet.

Mitä isommasta projektista on kyse, sisällön tuottamisen määrä tietysti kasvaa ja siihen käytetty aika. Sisällön tekeminen on työlästä. Pienissä projekteissa taas sanan säilä saadaan helposti teroitettua ja voi tulla hyvinkin edullisesti, kuten

 • iskulauseet
 • taglinet
 • lupaukset
 • myyntipuheet
 • lehti-ilmoitukset

Ja kuten totesin, asiansa osaava mainosmies konsultoi aina sisällöstä ja sen toimivuudesta tai toimimattomuudesta projektien aikana. Tai pitää suunsa kiinnikin jos asiakas niin haluaa.

 

Blogin kirjoittaja

Petteri Saari

Petteri Saari

Kirjoittelen blogissani miten asioita voi ja pitäisi tehdä Internetissä. Olen tuottanut valtavat määrät sisältöä verkkoon jo 90-luvulta alkaen. Koitan vähän jakaa tuota kokemuksen tuomaa näkemystä kaikkien hyödyksi. 

Uusimmat kirjoitukseni

Huono maine verkossa on ja pysyy

Kirjoittanut Petteri Saari | 13.2.2012

Asiakaspalvelu on melkoista maineenhallintaa kun meillä on tuo vekkuli kättä pidempi Google ja keskustelupalstat.
Lue lisää

10 vuotta töissä Heinäkuussa!

Kirjoittanut Petteri Saari | 1.9.2011

Elokuussa 2011 tuli kymmenen vuotta täyteen Mainostoimisto Heinäkuussa. Alkaa homma meneen veriin!
Lue lisää

Empiirisiä tutkimuksia: Internetin käyttöä älypuhelimella

Kirjoittanut Petteri Saari | 4.8.2011

Massat käyttävät nyt Internettiä puhelimella. Kirjoittelin vähän omia käyttökokemuksia ja näkemyksiä mitä pitäis ottaa huomioon mobiilinäkyvyydestä.
Lue lisää

Katso kaikki kirjoitukseni täältä »

Kerro muille:

Mainostoimisto Heinäkuu toimii 9.12.2015 lähtien nimellä
Creative Preludi

Siirry sivuille

029 123 1311 info@preludi.fi