Graafinen suunnittelu on suuri osa mainostoimistojen toimintaa

Graafinen suunnittelu vaikuttaa aivan jokaisen elämään. Ai miten niin muka? No, katsopa hetki ympärillesi. Todennäköisesti näet heti montakin asiaa, jotka ovat lähtöisin graafiselta suunnittelijalta. Näetkö vaikkapa aikakauslehtiä, joitakin tekstiilejä, sanomalehtiä tai mainoslehtiä? Tai vaikkapa maitopurkin kyljen? Nämä kaikki ovat graafisen suunnittelijan käden jälkeä. Harvoin arjessa tulee edes ajateltua sitä, mitkä kaikki asiat oikeastaan ovatkaan graafisen suunnittelijan tekosia ja kuinka suuri vaikutus näillä on ihan joka ikisen ihmisen elämään.

Graafisella suunnittelijalla on mahdollisuus vaikuttaa ihmisten elämään

Voitko väittää, ettei elämässäsi olisi kertaakaan tullut vastaan tilannetta, jossa olisit joutunut niin sanotusti ”mainoksen uhriksi” eli katsonut jotakin mainosta ja päättänyt hankkia mainostettua tuotetta itsellesi? Suurin osa meistä on, eikä siinä ole mitään hävettävää. Mainoksissa yritetään markkinoida jotakin tuotetta, ja saada kuluttaja vakuuttuneeksi siitä, että kyseessä on hyvä tarjous ja tämän kannattaa hankkia kyseinen tuote itselleen. Kuluttajaa voidaan houkutella esimerkiksi hyvillä hinnoilla, tuotteen uutuudella, rajoitetulla erällä tai poistuvalla tuotteella. Tehokeinoja on olemassa monia – esimerkiksi satojen eurojen tai vaikkapa 50 prosentin alennus on usein hyvin houkutteleva, vaikka tuotteen hinta olisi edelleenkin suuri. Graafisessa suunnittelussa tehokeinona saatetaan yleensä käyttää ylistävien sanojen (huippuedullinen, viimeinen mahdollisuus, ennennäkemättömän halpa) lisäksi esimerkiksi värejä ja muotoja. Esimerkiksi rauhallisen sinisellä taustalla oleva tarjous antaa usein varsin hillityn vaikutelman, kun taas räikeän keltaisella taustalla oleva, teräväkärkisillä kuvioilla verhoiltu tarjous kiinnittää lukijan huomion heti.

Graafisen suunnittelun palvelut mainostoimistoista

Haluaisitko ostaa graafisen suunnittelun palveluja tai toteuttaa niitä itse työksesi? Mainostoimisto on sinulle siinä tapauksessa oikea osoite. Graafinen suunnittelu on yksi mainostoimistojen isoimmista työllistäjistä ja juurikin graafisen suunnittelun taitajia kaivataan töihin mainostoimistoihin. Mainostoimiston työntekijä taitaa graafisen suunnittelun esimerkiksi yritysten tarpeisiin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi mainoslehtisten ja internet-mainosten tekemistä sekä logojen ja tuotemerkkien luomista yrityksille sekä tällaisen materiaalin toimittamista asiakkaille oikeassa formaatissa ja koossa. Kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvin mielenkiintoinen työ, jossa ei taatusti koskaan tule tylsää päivää eikä edes hetkeä. Mainostoimisto on mukava paikka tehdä graafisen suunnittelun töitä – kokeile vaikka!