Mainostoimisto vinkkaa: mainostamisen tehokeinot

Jos olet tavallinen kuluttaja, joka silloin tällöin lueskelee postiluukusta alas kolahtavia mainoslehtiä hyvien tarjousten toivossa, et todennäköisesti tule antaneeksi mainosten tehokeinoille sen suurempaa ajatusta, vaikka ne sinuun vaikuttavat vähintään välillisesti. Mainostoimistoissa nämä tehokeinot ja niiden käyttö ovat kuitenkin arkipäivää: niiden avulla on tarkoitus saada lukijan ja katsojan huomio kiinnittymään sekä ohjaamaan tämä eteenpäin kohti ostotapahtumaa. Miten ihmeessä tämä sitten käytännössä toteutuu? Tässä artikkelissa mainostoimiston ammattilaiset vinkkaavat, millaisilla tehokeinoilla saat luotua mahdollisimman vaikuttavan mainoksen suhteellisen helposti. Lue alta ja poimi parhaat vinkit käyttöön myös omiin kotitekoisiin mainoksiin!

Mainosten tehokeinoja

  • Tekstillä vedotaan tunteisiin

Yksi mainoksen tärkeimmistä osa-alueista on tietenkin sen teksti – sen jälkeen kun katsojan huomio on jo saatu kiinnitettyä tavalla tai toisella, on aika saada tämä tekemään lopullinen päätös ostamisesta. Siinä missä yksittäiset fraasit, kuten SlotsIo kolikkopelit bonuskoodi, kiinnittää huomion, tulee lopun tekstin kertoa lisää siitä, miksi tarjoukseen kannattaa tarttua. Esimerkiksi ”huippuedullinen” tai ”viimeinen mahdollisuus” ovat fraaseja, jotka saavat ostajan toimimaan välittömästi.

  • Kuvalla näyttävyyttä mainokseen

Kuva on mainoksen katseenvangitsija, joka nähdään jo kaukaa. Se myös lisää mainoksen luotettavuutta, jos siinä esitellään aito tuote. Kukaan ei halua ostaa esimerkiksi kallista elektroniikkatuotetta näkemättä ja vaikkapa meikkituotteen mainosten teho pohjautuu yleensä esteettisesti viehättävään kuvaan.

  • Värit kiinnittävät huomion

Väreillä voidaan viestiä yllättävän paljon kaikenlaista – ja tämä kannattaa ehdottomasti muistaa myös mainoksia tehdessä. Esimerkiksi rauhallisen sininen on niin neutraali väri, että se rauhoittaa katsojaa eikä juurikaan kiinnitä tämän huomiota. Räikeän keltainen puolestaan viestii katsojalle, että nyt on tosi kyseessä ja kiinnittää huomion viipymättä. Siksi esimerkiksi shokkitarjousten mainokseen kannattaa harkita kirkkaita värejä, kun taas luksuskylpylän rentouttavan viikonloppuretriitin mainokseen riittää rauhallisemman värimaailman mainos.

  • Muodot vahvistavat sanomaa

Harvoin tullaan edes ajatelleeksi sitä, kuinka suuri rooli muodoilla on mainonnassa. Kuitenkin tutkimukset ovat todistaneet, että kärkevät muodot kiinnittävät lukijat huomion helpommin ja tuottavat tälle mielikuvan edullisemmista hinnoista. Esimerkiksi salamankuvalla varustettu tarjoushinta viestii varmasti vahvemmin kuin sileä, ympyrän muotoon piilotettu hinta.