Mainostoimistossa voi työskennellä myös etänä

Nykyisin elämme digiaikaa – aikaa, jona ihmisten elämä keskittyy jatkuvasti kasvavissa määrin internetiin ja digiin. Nykyään esimerkiksi koulut aloitetaan jo ensimmäisiltä luokilta saakka niin, että opetuksessa käytetään hyödyksi sähköisiä työkaluja ja perinteiset selluloosakirjat on jo joissakin tapauksissa heitetty nurkkaan ja korvattu sähköisillä digikirjoilla. Yhteiskuntamme kasvattaa diginatiiveja, joille sähköisyys on elämäntapa – ainoa tapa, jonka he tuntevat. Onkin siis selvää, että tulevaisuudessa yhteiskunnassamme tullaan arvostamaan entistäkin enemmän ammatteja, jotka pyörivät digin välityksellä ja joissa ei välttämättä tarvitse olla fyysisesti paikan päällä. Mainostoimistotyö tarjoaa juuri tällaisen työn jo tänään.

Etätyö on loistava mahdollisuus ja toisinaan myös välttämättömyys

Ei tarvitse mennä kovinkaan pitkälle menneisyyteen päästäkseen siihen pisteeseen, jolloin työn tekeminen oli melko yksiselitteistä: mentiin työpaikalle määrättynä aikana, tehtiin työt määrätyllä tavalla ja lähdettiin kotiin määrättynä aikana. Tällöin kotiin jääminen ei olisi ollut mahdollista niin, että työt tulisivat siitä huolimatta tehtyä. Nykyisin tilanne on eri: yhä useammassa ammatissa monet ominaisuudet ovat siirtyneet digiin, ja nykyään niin opettaja kuin mainostoimiston työntekijäkin voi hoitaa hommansa täysipainoisesti myös kotoaan käsin.

Tämän seikan tärkeydestä ollaan saatu konkreettinen näyte vuonna 2020 koronaviruspandemian levitessä maailmalla. Siinä missä monelta ihmiseltä maailmalla on lähtenyt karanteenien johdosta työpaikka alta, ovat etätyöhön kykeneväiset kyenneet jatkamaan työtään lähes keskeytyksettä ja täysimääräisesti. Tämä on ollut mahdollista esimerkiksi mainostoimistojen työntekijöille, jotka ovat voineet jatkaa töiden tekemistä täysipainoisesti kotoa käsin. Kotona töitä on voinut tehdä helposti, sillä käytännössä mainostoimiston työt hoidetaan pääasiassa tietokoneelta käsin sähköisesti.

Mainostoimiston työntekijä ei tarvitse fyysistä kontaktia

Käytännössä mainostoimiston palvelujen pyörittäminen onnistuu ilman minkäänlaista ulkopuolista kontaktia. Vaikka toiminta onkin asiakastyötä, voidaan tapaamiset siitäkin huolimatta hoitaa nykyään saumattomasti etänä, kun käytössä ovat sähköpostit, puhelut, viestit ja älypuhelimet. Pikainen kokous asiakkaan kanssa videopuhelun välityksellä ja tämän lähettämät valmiit tekstit, kuvat ja muut lisätiedot ja toivomukset tarjoavat tarpeeksi materiaalia mainostoimiston työntekijälle täydellisen mainoksen tai markkinointikampanjan luomiseksi niin, ettei itse työntekijä tai tämän asiakas joudu altistumaan ylimääräiselle ihmiskontaktille. Helppoa, eikö!