Mainostoimistoissa työskentelee monenlaisia ihmisiä

Moni saattaa ajatella mainostoimiston työntekijöiden olevan kaikkein yleisimpiä mainosten osaajia, mutta todellisuudessa tilanne on oikeastaan aivan toinen. Mainostoimistoissa työskentelee eri alojen osaajia laidasta laitaan ja oikeastaan mainostoimisto on työpaikkana monipuolisempi kuin moni muu työpaikka! Tässä artikkelissa haluamme avata hieman sitä, mitä kaikkea mainostoimisto oikeastaan voikaan tarjota ja keitä kaikkia siellä oikeastaan työskentelee. Tulet taatusti yllättymään siitä, kuinka laajan kentän mainostoimistot kattavat ja kuinka moni löytääkään työpaikkansa juurikin mainostoimiston leivistä. Lue alta ja ylläty!

Mainostoimiston työntekijöitä

  • Graafinen suunnittelija

Ehkäpä ensimmäinen mainostoimistoista monelle mieleen tuleva ammatti on juurikin graafinen suunnittelija. Tämä työntekijä vastaa visuaalisesta kokoonpanosta ja siitä, että lopputuote on esteettisesti miellyttävä. Hän viilaa valmiista tekstistä ja kuvista kasaan kokonaisuuden, joka kiinnittää kuluttajan huomion ja saa hänet tekemään ostopäätöksen. Graafinen suunnittelija käyttää työssään hyväksi kuvia, tekstiä ja grafiikkaa – muiden mainostoimiston työntekijöiden kättenjälkeä – ja luo niistä aikaan yhdessä toimivan kokonaisuuden.

  • Valokuvaaja

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että myös valokuvaaja saattaa löytyä mainostoimiston palkkalistoilta? Tämä ei liene sikäli yllättävää – onhan poikkeuksetta kaikissa nykyajan mainoksissa oikeaa kuvaa tuotteesta tai palvelusta ja juurikin realistinen, joskin hieman siloiteltu, kuvaus tuotteesta on se, joka tekee kuluttajaan vaikutuksen ja saa tämän luottamaan siihen, että kyseessä on juuri sellainen tuote, jonka tämä tarvisee. Valokuvaaja luo kuvan, jota jalostetaan mainostoimiston muiden työntekijöiden käsissä eteenpäin lopulliseksi tuotteeksi.

  • Graafikko

Mainostoimistoissa luodaan jatkuvasti uutta – logoja, etikettejä ja paljon muuta. Juuri tähän tarvitaan graafikkoa – henkilöä, joka pystyy tiivistämään koko firman olemuksen yhteen pieneen kuvakkeeseen, joka pystytään pian tunnistamaan kaikkialla jo kaukaa ja joka voidaan liittää lukuisiin oheistuotteisiin, kuten firman omiin mainoslehtiin tai vaikkapa markkinointituotteisiin kuten kyniin.

  • Markkinoinnin ammattilainen

Koska kyseessä on mainostoimisto, lienee sanomattakin selvää, että mukaan tarvitaan myös heitä, joille markkinointi on elinkeino – kirjaimellisesti. Markkinoinnin ammattilaiset osaavat arvioida ja kartoittaa sekä rajata kohdeyleisöä ja tietävät parhaat vinkit siihen, kuinka tuotetta tai palvelua voidaan myydä ja kenelle ne menevät kaupaksi. He tietävät tasan tarkkaan myös parhaat myyntialustat sekä myyntipuheet – yhdessä muiden työntekijöiden tekeleiden kanssa nämä luovat voittamattoman kombon.