Mainostoimistoja tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan

Nykyisin lähes jokainen ihminen viettää jopa suurimman osan päivästään netissä joko aktiivisesti tai passiivisesti. Tietyllä tavalla suurin osa ihmisistä on ”online” ja tavoitettavissa jopa kellon ympäri. Tähän aikaan mahtuu paljon: tämä saattaa olla vaikkapa uutisten selailua netistä, erilaisten sovellusten käyttämistä tai sosiaalisen median selailua. Koska nykyään jokainen on netissä, herää monella mieleen kysymys: mihin enää tarvitaan mainostoimistojen ammattilaisia, kun kuka tahansa voi muokata kuvia helpolla sovelluksella suoraan kännykästään?

Jokainen ei ole ammattilainen

Vaikka älypuhelinten helppous saattaakin saada monet niin uskomaan, ei tilanne tosiasiassa ole ollenkaan niin yksiselitteinen kuin moni haluaisi ajatella. Siinä missä olisi kiva ajatella itsekin olevansa ammattilaisen tasolla, tosiasia on se, että mainosalan ammattilaiset tietävät sellaisia kikkoja ja tapoja, joista sinä et ole koskaan kuullutkaan, ja esimerkiksi Slotsio kolikkopelit ja muut vastaavat viihdykkeet vaativat oikeaa osaamista, ei vain pelikokemusta. Vaikka siis viettäisitkin paljon aikaasi pelaten tai kuvia muokaten, ei taitosi teknisesti vastaa ollenkaan sitä, mitä mainostoimisto voi tarjota.

Mainostoimistoille tarvetta enemmän kuin koskaan

Siinä missä moni ajattelee mainostoimistojen olevan historian unholaan painuneita reliikkejä, joille ei enää nykypäivänä ole tarvetta, on todellisuus oikeastaan aivan päinvastainen, sillä nykyisin mainostoimistoja tarvitaan enemmän kuin koskaan ennen ja mainostoimistojen kädet ovatkin aivan täynnä työtä. Siinä missä markkinoilla on monia näennäisesti asiansa osaavia, on aitojen ammattilaisten arvostus noussut viime aikoina hurjasti. Nykyään osataan arvostaa sitä, että työ tulee tehtyä nopeasti, ammattitaitoisesti ja laadukkaasti ammattikäyttöön tarkoitetuilla vehkeillä ja ohjelmistoilla. Loppujen lopuksi puhelimen editorilla nopeasti kyhätty opiskelijakunnan mainos ei vastaa tasoltaan läheskään sitä meikkifirman mainoksen lopputulosta, joka on lähtöisin mainostoimiston työntekijän laitteelta.

Kaikelle on oma paikkansa ja oma aikansa. Puhelimella tai alkeellisilla ohjelmistoilla kyhätyt mainokset sopivat hyvin vaikkapa vanhempainyhdistyksen pullamyyjäisten tai junioreiden jääkiekkomatsin mainostamiseen. Oikeaan markkinointitarkoitukseen suurille firmoille tehdyt mainokset kuitenkin ovat huomattavasti syvältäluotaavampi kokonaisuus, johon sisältyy myös taustojen tutkimista, kohderyhmän kartoitusta ja paljon, paljon muuta. Valitse siis mainoksen tekopaikka tämä fakta mielessä pitäen, niin lopputuloksesta tulee juuri sitä, mitä odotat.