Asiakaskohtaamiset ovat mainostoimistotyön suola

Moni saattaa ajatella, että toimistotyö on tylsää konttorirotan puurtamista, oli kyseessä sitten mikä toimisto tahansa. Nämä henkilöt eivät voisi olla enempää väärässä, sillä ainakin mainostoimistoissa työ koostuu suurin piirtein 50 prosentista asiakaskohtaamisia ja 50 prosentista itsenäistä työskentelyä. Siellä työ on täydellisessä tasapainossa, jossa ei varmasti tule liian tylsää, mutta jossa saa myös työskennellä ja tehdä taidetta kaikessa rauhassa.

Monelle mainostoimistoissa työskentelevälle juurikin asiakaskohtaamiset ovat toimistotyön suola, joka tuo mukavaa vastapainoa tuntien itsenäiselle puurtamiselle. Asiakaskohtaaminen voi olla vaikkapa kokous yrityspomojen kanssa, kahdenkeskeinen tapaaminen, sähköpostiviestittely tai vaikka puhelu – yhtä kaikki kyseessä on sosiaalinen tapahtuma, joka tuo mukavaa aktiviteettia ja vaihtelua työpäivään ja pitää huolen siitä, ettei sosiaalisten kontaktien mittari pääse valahtamaan liian alhaisiin lukemiin.

Asiakaskohtaamiset avartavat mieltä

Siinä missä itsenäinen työskentely on usein juurikin oman asian tekemistä, asiakaskohtaamiset määrittävät sen, mitä tarkalleen ottaen tehdään. Niin – mainostoimistojahan ei olisi edes olemassa, ellei olisi asiakkaita. Mainostoimisto tuottaa palveluja, ja palveluja ei ole ilman kuluttajia. Tämä on varsin yksinkertainen seikka ja selittää hyvin sen, miksi mainostoimiston työntekijän työ jakautuu sellaisiin osiin kuin se jakautuu.

Millaisten asiakkaiden kanssa mainostoimistoissa sitten päästään tekemään työtä ja kuka mainostoimistojen palveluja käytännössä tarvitsee? Nyt annamme vastauksen, joka tulee ehkäpä laittamaan pääsi pyörälle: kaikki! Mainostoimistojen palveluja käyttävät kaikki – joko suoraan tai välillisesti. Miten ihmeessä?

Kun mainostoimistossa luodaan esimerkiksi digilehti, vastaa sen ostosta ja tilaamisesta asiakas, eli todennäköisesti lehtifirma tai vaikkapa yritys. Tällöin yritys käyttää mainostoimiston palvelua suoraan, mutta sen kautta muut kuluttajat pääsevät käyttämään niitä välillisesti valmiin tuotteen muodossa. Kun ostat vaikkapa aikakauslehden, jonka sisällä on mainoksia, tulet samalla välillisesti tukeneeksesi mainostoimistoa ja nauttineeksi sen kädenjäljestä. Mainostoimistojen töitä on kaikkialla, ja ne vaikuttavat aivan jokaisen elämään jollakin tavalla. Juuri siksi niitä tarvitaan: miten sinä muuten saisit tietoosi vaikkapa lähikaupan kuumimmat tarjoukset? Hyödyt monella tapaa mainostoimiston palveluista aivan jokapäiväisessä arjessasi ja tulet niiden avulla ehkäpä säästämään aivan huomattaviakin summia rahaa.