Yrityksen muodostavat suuren osan mainostoimistojen asiakkaista

Oletko joskus miettinyt, että kuka mainostoimistojen palveluja oikeastaan käytännössä käyttää? Joskus mainostoimistojen listahinnat saattavat säikäyttää, ja saatat ajatella, että eihän kenelläkään ole niihin varaa. Satut kuitenkin todennäköisesti unohtamaan erään faktan: suurin osa mainostoimistojen asiakkaista on yrityksiä, ei yksityisiä henkilöitä.

Suurin osa mainostoimistojen palveluista on räätälöity juurikin yritysten tarpeisiin, ja tämä on varsin luonnollista sikäli, että juurikin yrityksillä on usein tarve markkinoida esimerkiksi tuotteita tai palveluja ja luoda toimiva markkinointistrategia. Toki myös yksityishenkilöille löytyy mainostoimistojen katon alta sopivia palveluja, joskin yksityishenkilöiden tekemät tilaukset ovat yleensä huomattavasti pienemmän mittakaavan ostoksia kuin vaikkapa suuren muotifirman. Käytännössä yksityishenkilön tekemä ostos saattaa olla vaikkapa myynti-ilmoitus autosta, kun taas paikallinen yritys saattaa tilata mainostoimistolta kokonaisen uuden kevätmalliston mainoskampanjan.

Yritykset tukevat yrityksiä

Usein yritysten kesken vallitsee tietynlainen yhteisöllisyys – yrittäjät tietävät, millaista elämää toiset yrittäjät elävät ja tietävät, että yrittäminen ei ole ammatti vaan kokonainen elämäntapa. Siksi usein yritysten kesken onkin tapana tukea kanssayrittäjiä kaikin mahdollisin tavoin. Usein käytännössä tämä tarkoittaa kanssayrittäjien palvelujen käyttämistä ja tuotteiden ostamista toiminnan tukemiseksi. Juuri siksi paikalliset yritykset usein muodostavatkin olennaisen osan mainostoimiston liikevaihdosta – ne haluavat tukea paikallista yritystä, jotta palveluista saadaan jatkossakin nauttia lähellä, eikä niitä tarvitse ulkoistaa muualle.

Yrittäjän elämä ei todellakaan ole leppoisaa ruusuilla tanssimista, vaan usein yrittäjän syli on täynnä töitä ja mielessä pyörii ajatuksia kellon ympäri. Yrittäjä ei voi heittää aivojaan narikkaan kotiin tultuaan, vaan usein työt seuraavat mukana kaikkialle. Usein saattaa tuntua siltä, ettei aika mitenkään voi riittää kaikkeen siihen tekemiseen, joka yrittäjältä vaadittaisiin. Myös siksi on tärkeää, että yritykset käyttävät toistensa palveluja ja ulkoistavat mahdollisimman monet toimet niille, jotka ne paremmin taitavat. Tällainen toiminta maksaa itsensä aina takaisin – sen sijaan että yrittäjä väsää itse puolivillaisen mainoksen, joka ei saa juuri mitään huomiota, voi hän tilata mainostoimistolta näyttävän ja kokonaisvaltaisen markkinakampanjan, joka nostaa liikevaihdon pilviin ja saa kivijalkakaupalle säpinää. Mainostoimistoissa on voimaa ja toimiva markkinonti on aina kannattavaa!